Wycena wartości auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BioBogon
    Elegance
    • 2005
    • 921

Wycena wartości auta

howard7, to czekamy na fotki konika
    dzis Xekon sprawił ze mam banana na twarzy,dziekuje. Tylko jeszcze Ci pomarudze jak sie spotkamy Podziekuj zonie w moim imieniu za cierpliwość.
    Howard & Szkoda załujcie ze pojechaliscie odwiedziła nas Haska :szeroki_usmiech
    Leon FR 2.0TDI 170KM
  • mirus
    Ambiente
    • 2005
    • 213

Wycena wartości auta

Jak w temacie - potrzebuje mieć wycenę auta - tzn cenę auta powiedzmy na kwiecien 2006. Wiem, ze jest mozliwość uzyskania wyceny przez rzeczoznawcę, ale jest to trochę droga impreza (koło 250 pln). Nie zależy mi na tym, aby ktoś oglądał auto, raczej aby na podstawie rocznika, przebiegu itd zajrzeć do książki i odczytać wartość auta.

Macie pomysły jak to zrobić?
    Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
    Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• neck99
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1326

Ja robiłem u gościa tego gościa http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3818375 Super sprawa wyceniał mi do AC wyliczył o 10 tyś więcej niż ubezpieczyciel. Gdyż wlicza wszystko co masz dodatkowo w aucie przez siebie zakupione + korekta ceny za dbałość o auto itp .. Polecam :szeroki_usmiech koszt to chyba 15zł :szeroki_usmiech
      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• less1
        Ambiente
        • 2006
        • 101

skocz do agenta ubezpieczeniowego, oni maja chyba comiesiecznie wydawane takie cenniczki, tam jest wiekszosc mozliwych konfiguracji aut, na ogol zagadasz i da zajrzec

innym sposobem, ale bardziej orientacyjnym jest sprawdzenie ceny w eurotax, badz jakis inny portal
        http://www.eurotax.pl/P/fzgratis/index.php maja tylko jakies podstawowe wersje, baardzo ogolne

polecam tez polatac po allegro, gieldach netowych, komisach - tez da to jakies pojecie o cenie

Komentarz

• grzegorz
          Ambiente
          • 2005
          • 128
          • Octavia II combi (1Z5)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Podaj mi na PW lub maila takie dane jak rocznik, wersja, wyposażenie dodatkowe, lakier, przebieg, przegląd do, czy jest książka serwisowa, czy jest serwisowany, stan ogumienia, który właściciel, czy bezwypadkowy, to postaram Ci na jutro zrobić.
          życie zmienia marzenia ...
          1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm

Komentarz

• mirus
            Ambiente
            • 2005
            • 213

No to mam już wycenę - ~62000.

Dzięki wszystkim za pomoc.
            Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
            Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• przespol
              Classic
              • 2007
              • 22

Witam,

W czerwcu skradziono mi Octavke (link ). W końcu doczekałem sie odszkodowania od PZU, ale delikatnie mówiąc jestem rozczarowany.

Czy ktoś ma dostęp do EuroTaxu i mógłby dokonać wyceny na dzien 20 czerwca 2008?

W PZU powiedzieli mi że wychodzi im 15100 pln ! Auto było ubezpieczone na 19000 pln.

Skoda Octavia SLX 1.9 tdi (110 koni):
              - rok produkcji 1999
              - liftback
              - przed liftem
              - szary metalic
              - alufelgi
              - klima
              - elektryka przód i tył
              - przebieg 240 000 tyś (w chwili ubezpieczenia czyli 10 miesięcy wcześniej 210000 tys km)

Czy możliwe żeby auto straciło na wartości 4 tyś w rok? I czy ma sens pisanie odwołania od decyzji PZU? Ktoś to juz robił?

Z góry dziękuję i pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy Octavi ;-)

(przed chwilą znalazlęm stronę na której można wycenić auto - dość znacząca różnica miedzy tym co proponuje PZU)

Komentarz

Pracuję...